Praktijk Gaia voor Balans en Bewustwording

 

Sensi-therapie
 

 

Reiki
Jassentechniek-therapie

 

 

 

 

 

 

 

 

Sensi-therapie

 

Wat niet in het lichaam thuishoort – eruit halen
Wat te kort is - aanvullen
Behandelen zodat balans ontstaat 

 

 

 

Therapie inhoudelijk

Sensi-therapie bestaat uit diverse therapievormen en gaat er vanuit dat alle klachten die wij hebben, zowel geestelijk als lichamelijk, zijn ontstaan uit een verstoring van de aura ofwel het energetisch lichaam. Deze kunnen veroorzaakt zijn door bijv. negatieve gebeurtenissen, angsten, emoties, trauma's maar ook door onbewust overgenomen angsten van onze ouders; thema's die soms generaties lang blijven spelen. De behandeling kan bestaan uit één of meerdere alternatieve therapieën die op dat moment nodig zijn.

Voor wie:  Een ieder die lichamelijk of psychische klachten heeft, maar ook bijv. “gedragsproblemen” Een groot aantal kinderen en volwassenen  heeft  last van overgevoeligheden voor voeding, indrukken uit de omgeving, enz. Denk hierbij naast allerlei lichamelijke of psychische vaak onverklaarbare klachten ook aan Autisme, ADHD, HSP of  Nieuwetijdskinderen. Sensi therapie is gericht op de vragen van deze tijd.  

De behandeling duurt gemiddeld 1½ uur  en afhankelijk van wat er onderweg tijdens de behandeling zich voordoet kan het wel eens uitlopen. Gemiddeld zijn er in totaal 2-4 behandelingen nodig per persoon. Tijdens de behandeling meet ik je uit met een“bio-sensor”. Het streven is naar zo groot mogelijk effect in zo weinig mogelijke behandelingen! Het is een mens-  en vooral ook kind- vriendelijke behandelmethode. Een korte omschrijving van de diverse behandeltherapieën volgt hieronder.

Sensi therapie behandelt de hele mens en niet (alleen) zijn ziekte

Drukpunt-massage  

Ons lichaam is net een boek wat je kunt lezen. Op het lichaam zitten bepaalde meridiaanpunten. Wanneer deze pijnlijk zijn bij aanraking met lichte druk dan kan er gekeken worden welk thema hier achter ligt. Vaak is het zo door bewust worden de pijn kan verminderen.

Holistic pulsing

Wanneer er in het lichaam blokkades zitten kunnen deze door een massage (over de kleren heen!) of door wiegen of zacht schudden losgemaakt worden en kan de energie weer door ons lichaam stromen.


EFT (emotional freedom technique)

Onder het uitspreken een kort zinnetje wat de kern van het probleem (bijv.angst, fobie, schuldgevoel, dwangmatige gedachte) samenvat,  worden op bepaalde punten op de handen, gezicht en bovenlichaam zachte tikjes gegeven om zo vastzittende emoties los te maken en er balans voor in de plaats mag komen.

Edelstenen therapie

Op je gevoel zoek je zelf verschillende edelstenen uit die op je lichaam gelegd worden. Edelstenen kunnen heel diep doorwerken op onze diepere emotionele laag. Ook kan ik tijdens het protocol uitmeten welke steen je kunt dragen of 's nachts onder je kussen kunt leggen, als een soort bescherming zodat je dichter bij jezelf kunt blijven. 

 

Bloesem- en Edelsteenremedies en Voedingssupplementen, Orthomoleculair en diëten. 

Vaak zijn er naast de diverse behandelingen middelen nodig om het proces wat in je begonnen is te ondersteunen zodat de effectiviteit groter is. Het lichaam kan ook vol zitten met giftige stoffen (tgv inentingen, voeding enz) en door middel van diverse middelen en diëten kan het lichaam ook de mogelijkheid krijgen om te ontgiften zodat de balans hersteld kan worden. Ook kan sprake zijn van een tekort aan bepaalde stoffen en is er aanvulling nodig.

 

Sensi Plus

Technieken die een aanvulling zijn zijn op de Sensi, zoals o.a. verzamelpuntcorrectie, energie herstellen, SensiBelly, SensiStressRelease, Voetreflex, pijnpunten hechting, chakraremedies en nieuwe Sensicards.

Therapeuten die deze Plus-opleiding gevolgd hebben ervaren dat de behandelingen sneller gaan en er in de meeste gevallen slechts enkele behandelingen nodig zijn. Ook de nieuwe middelen die er zijn voor de Sensi-Plus werken lading en spanning extra snel weg.

 

Sensi Module

PLC (Past Life Clearence)

 

 

Dit staat voor Past Life Clearance. Een techniek om oude trauma’s uit diepe lagen en vorige levens op te sporen en op te lossen. Vaak hebben we te maken met onverwerkte emoties, trauma’s, angsten en onderbewuste overtuigingen. Door bewustwordingsprocessen kunnen we deze thema’s doelmatig oplossen, waardoor men weer het gevoel van geluk en welzijn ervaart, vrij van alle belastende emoties die ons vasthouden. Hier werken we met de pendel ipv de biosensor.

 

CLC (Current Life Clearance)

 

Dit is een korte manier om snel problemen in het lichaam via de vingers op te sporen en er mee aan de slag te gaan.

 

Elementen uit de Theta Healing

 

Theta healing is een spirituele methode om op een groot aantal levels een healing uit te voeren die de mens van vandaag losmaakt van de lasten van het verleden. Dit alles is nodig om de transformatie in gang te zetten.

 

 

Biosensor

 

 

De biosensor (biotensor) is een radionisch apparaatje dat in de bio-energetische geneeskunde een grote toepassing vindt. De biosensor is door Irene Hill ontwikkeld in navolging van Dr. Josef Oberbach: de uitvinder van de biotensor. Dr. Oberbach heeft veel onderzoek gedaan naar de werking van de biotensor en heeft als eerste de metingen met de biotensor op het menselijk energieveld verricht en hiermee veel in kaart kunnen brengen over het magnetisch veld van de mens.

Op een zelfde wijze is de werking van de spiertest te verklaren, echter is het gebruik van de biosensor minder arbeidsintensief voor zowel tester en testpersoon.
 
 
 
 
Naslagwerk
Om de psycholgische achtergronden/oorzaken van klachten duidelijk in beeld te krijgen, maak ik gebruik van tweetal boeken van Christiane Beerlandt.
 
1. De Sleutel tot Zelfbevrijding
2. De Hoorn des Overvloed
 
 
Sensi-Therapie is nooit als vervanging van reguliere geneeskunde en behandeling. Sensi-Therapie kan wel een goede aanvulling zijn daarop.
 
 

 

 

 

Wat is Reiki

Het woord Reiki wordt meestal vertaald met “universele levensenergie”. Rei staat voor universeel of onbegrensd en Ki voor levensenergie. Deze energie stroomt door iedereen en alles wat leeft en is daarom ook voor iedereen beschikbaar. Het is wat ons in leven houdt en doet groeien.

Reiki is een geneeswijze waarbij door middel van handoplegging levensenergie wordt doorgegeven. Deze stroomt vanuit de kosmos, via de behandelaar naar de ontvanger. Deze levensenergie wordt Reiki genoemd. De naam Reiki wordt ook gebruikt om de behandelmethode op zich aan te duiden. Reiki is tegen het eind van de negentiende eeuw in Japan ontwikkeld door Mikao Usui op basis van boeddhistische geschriften.

De basistechniek van Reiki is handoplegging, maar de methode kan uitgebreid worden met symbolen en mantra’s.

 

 

Wat doet Reiki

Reiki heeft een genezende werking op lichaam en geest. Reiki ondersteunt de ontvanger bij datgene wat op dat moment het belangrijkst is. De ontvanger bepaalt ook bewust of onbewust hoeveel Reiki er wordt ontvangen en waarvoor. De “Reiki-gever” fungeert in feite alleen als doorgeefluik. Men ontvangt ook nooit meer Reiki dan men op dat moment aankan en het zet dan ook nooit meer in werking dan men aankan. Zoals eerder genoemd, heeft Reiki een genezende werking op lichaam en geest. Lichamelijke klachten kunnen behandeld worden, maar Reiki werkt nooit alleen in op de symptomen, maar altijd op de gehele mens. Er kan dus ook een verandering optreden in bijvoorbeeld, de ziekmakende negatieve gedachtepatronen.

 

Het voornaamste is dat Reiki ons helpt het zelfgenezend vermogen weer op gang te brengen. Reiki stroomt naar datgene wat bijvoorbeeld ziekte, onrust, pijn of verdriet veroorzaakt of herstel in de weg staat. Hierdoor wordt men daar ook bewust van, waardoor verdriet, woede, angst e.d.  onder ogen gezien kunnen worden. Op dat moment kan men dat leren aanvaarden en los te laten. Eigenlijk heeft Reiki dus ook een helende werking.

De ontvanger geneest dus in feite zichzelf door Reiki te ontvangen. Belemmeringen in het leven worden als het ware steeds iets opgeruimd. Door dit opruimen van lichamelijke en geestelijke belemmeringen ontstaat er ruimte. Deze ruimte kan dan weer benut worden voor levenskracht en groei, voor het ontwikkelen van talenten die altijd al aanwezig waren, maar die dus nooit eerder de kans hebben gekregen om te groeien

 Reiki is nooit als vervanging voor reguliere geneeskunde en behandeling, maar kan daar wel een goede aanvulling op zijn.

 

 ⇔

 

Jassentechniek-therapie

 

 

Heb jij last van het onverwerkte verleden? Lees hier meer over de Jassentechniek en hoe deze behandelingsmethode je kan helpen jouw ballast effectief los te laten.

 

Wat is de Jassentechniek? 
De Jassentechniek is een effectieve alternatieve behandelingsmethode waarmee je in een korte tijd een enorme hoeveelheid onverwerkte ballast uit het verleden - lees jassen - kunt loslaten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan emoties, angsten, negatieve overtuigingen en beperkende levenspatronen. De Jassentechniek is in 2002 ontwikkeld door Hans de Waard.

Het ontstaan van de naam Jassentechniek 
De naam Jassentechniek is ontstaan doordat Hans de Waard ons fysieke lichaam vergeleek met een kapstok, waaraan onze ballast in de vorm van jassen hangt. Elk met een eigen naam, zoals een verbindingenjas, traumajas, projectiejas, stressjas en ga zo maar door. Wanneer er teveel jassen aan een kapstok hangen, zie je de kapstok niet meer. Je ziet dan niet meer wie je echt bent, wat bij je past en wat je daadwerkelijk voedt in het leven.

Jouw ballast beinvloed jouw leven
De ballast die je bij je draagt, bepaalt hoe jij je voelt, denkt en in het leven staat!Onverwerkte emoties verkrampen bijvoorbeeld jouw weefsel waardoor je onnodig veel stress, spanning en onrust kunt ervaren. Andere veel voorkomende klachten zijn:

Wanneer jouw jassen je tot last zijn, kan de jassentechniek echt iets voor je betekenen.

 

Probeer zelf thuis een gratis online sessie.

Wat moet je doen:

 

  • benoem op papier, in het kort, jouw probleem (b.v. vermoeidheid)
  • zet daar achter wat je wil bereiken (b.v. energie)
  • ga liggen of zitten op een rustige plek waar je niet gestoord wordt en speel de jassentechnieksessie af.
  • denk aan je probleem en wat je wilt veranderen..
  • succes!

 

 Hier kun je de onlinesessie downloaden:

      Jassentechnieksessie  Download

 

 

 

 

 

Jassentechniek-therapie is geen vervanging voor reguliere geneeskunde en behandelingen, het kan daar wel een goede aanvulling op zijn.

 

 

 

 

 

 

Top
Google